α ηλικιωμένα άτομα, που συνήθως ορίζονται από 65 ετών και άνω, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υποσιτισμού λόγω πολλών παραγόντων. Η ανορεξία της γήρανσης είναι κρίσιμη σε αυτό το πλαίσιο. Ο ρόλος της διατροφής και της θρέψης συχνά μεταβάλλεται με την πάροδο της ηλικίας. Εκτός από τη μείωση κινδύνου νόσου και την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής, η διατροφή συμβάλλει και στην ευεξία.
Μία ισορροπημένη διατροφή στην τρίτη ηλικία είναι σημαντική για:
1. Την επίτευξη υγιούς σωματικού βάρους
2. Στη διατήρηση της σύστασης του σώματος έτσι ώστε να επιτευχθεί η διατήρηση οστικής και μυϊκής μάζας
3. Στη μείωση ανεπιθύμητων ενεργειών που προκαλούνται από διάφορες κατηγορίες φαρμάκων
4. Την διαχείριση προβλημάτων που αφορούν τη δυσκολία μάσησης όπως τροποποίηση της σύστασης και της υφής της τροφής
5. Την επίτευξη μιας καλής ποιότητας ζωής του διαιτώμενου
Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το ραντεβού σας!
ΤΗΛ: 2413015021
Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε, να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να σας παρέχουμε εξατομικευμένες διατροφικές λύσεις.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση του ιστοτόπου, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.